14:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: IF Brommapojkarna 8 - IF Brommapojkarna 3

Idag var det bara fokus på fotboll och det kändes väldigt skönt.

Tyvärr faller vi in i deras tempo under första halvan av första halvlek och då spelare vi ingen bra fotboll. Under andra halvan så blir det bättre och vi skapar några halvchanser samt ett bra långskott av Viktor. Men ställningen är 0-0 i paus.
I andra startar vi bättre. Adam bryter ett uppspel i 10:e minuten och tar sig förbi sin motståndare. Han spelar sedan till Alvin som spelar tillbaka till Adam som enkelt placerar in 0-1 intill bortre stolpen. Vi skapar sedan ett rikigt fint anfall som startar med att Acke snabbt spelar bollen till Sebbe som hittar in på Alvin. Vi får då tryck på dem och Acke kommer till slut till två avslut men målvakten räddar båda. I slutet på halvleken blir det kalabalik framför vårat mål när de lyfter in en frispark och till slut kvitterar de till 1-1.

I 6:e minuten ger vi bort en hörna till dem och det slutar inte bättre än att hörnan går på Sebbe och in i eget mål. 2-1 till BP8 och nu kändes det inte bra. Men vi lyfter oss och får igång ett bättre passningsspel (vilket är nykeln till att vi ska spela bra). Vi spelar ut bollen på Sebbe som lyfter in en fint inlägg men Alvins nick går precis över. Några minuter senare gör vi precis likadant. Sebbe får bollen och lyfter den på bortre stolpen där Malle kommer men hans volley går också precis över. I 12:e minuten spelar Viktor bollen fint ut till Malle som blir fälld i straffområdet och domaren tvekar inte utan pekar helt rätt på straffpunkten. Malle tar hand om straffen själv och sätter dit den bestämt högt på målvaktens högra sida. Vi försökte sedan få in en kvittering men lyckades inte och matchen slutar 2-2.

Summeringen blir att när vi höjer passningskvaliteten och släpper bollen snabbt till varandra då blir spelet bra. När vi stampar på bollen och försöker dribbla själva då tappar vi fart och motståndarna hinner samla ihop sig på rätt sida.

Ture fick det gröna kortet.

Tränarna

Ps BP8 (BP17) kan ha Sveriges trevligast motståndarcoach i Johan Barkman. Alltid ett leende på läpparna och alltid en stor kram när man kommer...... ??